Zoeken
Menu
Haalt u al vrouwen binnen? Foto: Shutterstock

Hoeveel vrouwen werken er in uw bedrijf? Eén? Twee? Of misschien zelfs geen enkele? Het is duidelijk dat vrouwen flink in de minderheid zijn in de technische sector. Daar moet wat aan veranderen als het aan TechniekTalent.nu ligt. Ook dit jaar reiken ze de Femme Tech Bedrijven Award uit. Deze speciale prijs is voor bedrijven die zich bijzonder inzetten om meer vrouwen werkzaam te krijgen in de techniek.

Femme Tech Bedrijven Award

Alle technische bedrijven kunnen zich inschrijven en meedingen naar de Femme Tech Bedrijven Award. Bij de selectie kijkt de organisatie naar wat het bedrijf doet om (meer) vrouwen in dienst te nemen en om hen te interesseren voor techniek.

De prijs is in het leven geroepen nadat onderzoek heeft uitgewezen dat een diverse samenstelling van personeel leidt tot beter resultaten. Daarnaast ervaren medewerkers met zo’n personeelsbestand een betere sfeer en is er meer inspiratie voor creatieve oplossingen. Dit heeft gunstige gevolgen voor zowel de technische sector alsmede de hele Nederlandse economie.

Categorieën

Er zijn drie prijscategorieën: één voor bedrijven tot 50 medewerkers, één voor bedrijven van 50 tot 250 medewerkers en één voor grote bedrijven met meer dan 250 medewerkers. De criteria om in de prijzen te vallen verschillen per categorie. Bij kleine bedrijven gaat het om het enthousiasmeren van vrouwen voor techniek, daarbij kunt u denken aan het organiseren van een Girlsday of een speciale actie om specifiek vrouwen aan te spreken. Bij middelgrote bedrijven om de werving en het behoud van vrouwen. Daarbij kan gedacht worden aan mogelijkheden tot parttime werken. Bij grote bedrijven beleidsmatige acties om vrouwen beleidsmatig te werven en behouden middels een structurele aanpak, bijvoorbeeld door diversiteit te verankeren in de bedrijfsdoelstellingen.

Vorig jaar vielen Croon Elektrotechniek, DSM Nederland, Fokker Landing Gear en Argowil in de prijzen.

Op 14 november wordt de prijs uitgereikt. Op de website van TechniekTalent.nu kunt u een bedrijf aanmelden voor de wedstrijd. 

Ook interessant