Zoeken
Menu
Thuisbatterij van Ikea gaat concurrentie met Tesla aan Foto: Shutterstock

Het opslaan van duurzaam opgewekte energie wordt steeds belangrijker. Grote spelers op het gebied van thuisbatterijen, waarbij consumenten hun energie kunnen opslaan, zijn Tesla en SolarWatt. Daar komt nu een bedrijf bij: IKEA.

Het Zweedse bedrijf heeft de thuisbatterijen al geïntroduceerd in Groot Brittannië. In Nederland zal de komst van thuisbatterijen in de filialen van IKEA nog wel even op zich laten wachten, zo is het vermoeden. Reden hiervoor is de salderingsregeling waarbij Nederlandse consumenten een overschot aan energie kunnen terugleveren aan het net.

Speciale verkooppunten

Het bedrijf gaat in Groot Brittannië speciale 'instore winkels' inrichten en gaat samen met het Britse bedrijf Solarcentury ook online verkooppunten creëren. Hier kunnen consumenten aankloppen wanneer zij vragen hebben op het gebied van zonnepanelen en het opslaan van energie.

Goedkoper dan Tesla

De thuisbatterij kost ongeveer 3300 euro. De verwachting is dat een consument die de batterij aanschaft deze in vijf en een half jaar heeft terugverdiend. In vergelijking met de batterij die Tesla op de markt gebracht, is de batterij van de meubelverkoper aanzienlijk goedkoper. De Tesla batterij is namelijk tweeduizend pond duurder. 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Gerelateerde producten