Zoeken
Menu
Energie uit water en wind opwekken kan met deze gadget Foto: Shutterstock

Een externe batterij voor een smartphone wordt al veelvuldig gebruikt. Zeker als je lange tijd niet in de buurt bent van elektriciteit, kan een batterij helpen. Maar er zijn ook andere alternatieven. Een oplossing is een compacte turbine die zowel door middel van water als wind energie kan opwekken.

De mobiele turbine is geproduceerd door Seaformatics dat het product Waterlily heeft gedoopt. Het unieke aan de gadget is de optie om energie op te wekken met wind- en waterkracht. De gebruiker kan kiezen en heeft bijna altijd wel een mogelijkheid voor handen.

Overal energie 

Het product weegt 800 gram, is 18 centimeter groot en 7,5 centimeter breed waardoor het gemakkelijk is mee te nemen. Door gebruik te maken van wind en water, kan het product elektronische apparaten opladen via een USB. Bij een waterkracht snelheid van 7,5 kilometer per uur, is de piek van het apparaat 25 watts. De maximale snelheid dat het water mag hebben is overigens elf kilometer per uur. Bij snelheden die hier boven liggen, kan het apparaat kapot gaan. Wanneer er wordt gekozen voor het opwekken van energie door middel van wind, moet de windsnelheid minimaal 10,8 en maximaal 72 kilometer per uur zijn voor een goede werking.

Uitbreiding van de turbine 

Bij een latere uitvoering wil het bedrijf ook een handvat plaatsen zodat de turbine handmatig kan worden gebruikt als het windstil is of als er geen water in de buurt is. Ook wordt er gewerkt aan een fietskoppeling en een kabel voor een kano zodat de Waterlily kan worden gebruikt tijdens het varen en achter de boot kan worden gehangen. 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Gerelateerde producten