Zoeken
Menu
​Je raadt nooit wat de slimme thermostaat eTwist allemaal kan Foto: persbericht Remeha

Te allen tijde weten hoe warm het is in je huis en energie besparen is geen toekomstmuziek meer. Meerdere thermosstaten zoals Toon van Eneco, de thermostaat van Nest, Nefit Easy, ATAG One​ en de SpIDer van Itho Daalderop* zijn enkele voorbeelden. Remeha komt met de eTwist op de markt. Een slimme thermostaat met bijbehorende gratis app en slimme mogelijkheden.

Remeha wil het gemak van de consument voorop stellen: “De wensen en behoeften van de gebruiker staan centraal bij deze moderne thermostaat. Het menu is gemakkelijk te bedienen met een groot kleurendisplay en slechts één draai-/drukknop. Het is zo overzichtelijk vormgegeven dat het lezen van de handleiding eigenlijk overbodig is.”

Wifi

“Door de ingebouwde WiFi-module en de daaraan gekoppelde gratis eTwist app kan de temperatuur op elke gewenste plek of moment ingesteld worden. Gewoon lekker lui vanaf de bank of vanaf het werk voordat je naar huis gaat”, legt het bedrijf verder uit. Ook klanten die geen smartphone hebben kunnen met de thermostaat aan de slag omdat deze ook handmatig te bedienen is. Alleen niet op afstand.

Klokprogramma’s besparen energie

Gebruikers zonder smartphone kunnen ook met eTwist energie besparen. Het apparaat bevat namelijk een eenvoudig klokprogramma die zowel met de app én op de thermostaat zelf is in te stellen. “Voor de verwarming heeft de gebruiker keuze uit drie klokprogramma’s. Er kunnen meerdere klokprogramma’s tegelijkertijd worden ingesteld. Daarnaast beschikt de eTwist over een warmwaterprogramma met drie standen; het klokprogramma biedt warm water op gezette tijden, het altijd comfort programma geeft voortdurend warm water en het eco-programma is energiezuiniger, hiermee wacht je iets langer op het warme water.”

Andere voordelen van de eTwist:

  • Gebruik is makkelijk af te lezen in kWh en kosten.
  • Waterdruk af te lezen indien de cv-ketel dit ondersteunt.
  • De thermostaat kan automatisch een geselecteerd programma starten op basis van de buitentemperatuur door middel van een buitensensor.
  • Meerdere thermosstaten bedienen in de app; handig als je meerdere huizen bezit.
  • Een eventuele ketelstoring wordt middels een storingscode op de eTwist thermostaat weergegeven en via de app als melding doorgegeven.
  • Meerdere personen hebben toegang tot de app.

Toepasbaarheid

De nieuwe thermostaat is toepasbaar op alle ketels uit het Remeha assortiment en op alle andere cv-ketels met het OpenTherm-protocol. De eTwist app is beschikbaar voor elk type smartphone of tablet met iOS of Android. Later dit jaar is de app ook beschikbaar voor Windows.

Ook interessant