Menu
Steeds meer bedrijven stappen zijn 'BIM Ready' Foto: Shutterstock

Steeds meer bedrijven stappen in de BIM-trein, die inmiddels niet meer te stoppen is. Zo ook het bedrijf Wolf. Zij bieden engineers 3D-modellen aan van luchtbehandelings- en verwarmingssystemen. Deze bestanden zijn REVIT compatibel. “WOLF is BIM-ready!”

Wolf biedt speciale software aan die de gebruiker toegang geeft tot alle BIM-bestanden die gekoppeld zijn aan de producten van het bedrijf. Deze documenten zijn in te lezen in Revit. Wolf gaat in het aanbieden van de BIM-bestanden nog een stapje verder dan anderen. “Uniek is dat zelfs de op klantspecificatie geproduceerde luchtbehandelingskasten geschikt zijn voor BIM projecten. Ook in het offerte- en ontwerpstadium kan WOLF u eenvoudig een bestand mailen die u met de WOLF BIM-browser kunt openen.”

Koppeling met Revit

Revit herkent de de luchtkanaal- en leidingaansluitingen omdat de BIM-bestanden speciaal zijn opgebouwd. “Hiermee maken we het de BIM-modelleur eenvoudig om de componenten te integreren in het ontwerp.”

2-minuten-configurator

Naast de BIM-bestanden biedt Wolf ook de ‘2-minuten-configurator’ aan. Met deze tool kan de gebruiker online een luchtbehandelingskast selecteren. De technische specificaties en maatschetsen worden daarbij direct ontvangen in 2D en 3D formaat. Naast het standaard Autocad formaat zijn deze bestanden ook te gebruiken in de BIM-browser van Wolf zodat deze te integreren zijn in het Revit-ontwerp. 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Gerelateerde producten