Zoeken
Menu
3x zoveel auto’s opladen met dynamische laad-fasebalans Bron: Eleqtron

Het in Numansdorp gevestigde Eleqtron biedt innovatieve oplossingen voor de stekerbare, elektrotechnische installatie. Eén van hun merken is Qcharge: een totaalconcept voor het opladen van elektrische voertuigen (EV’s). Hun oplaadpunten worden steeds meer toegepast: met het systeem kan het aantal laadpalen eenvoudig worden uitgebreid.

Het Qcharge concept combineert de voordelen van dynamisch laden met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling. Hierdoor kan de installatie gemakkelijk worden aangepast en met een beperkte investering daardoor aanzienlijk meer laadcapaciteit worden gerealiseerd.

100 auto’s opladen

Eleqtron wil met het systeem een bijdrage leveren aan een prettige werkomgeving en duurzame groei. Het bedrijf leverde deze zomer nog een vlakbandinstallatie met acht oplaadpunten op bij het hoofdkantoor van een multinational in chemie in de regio Rijnmond. Deze installatie met een maximale stroomsterkte van 63A is uit te breiden tot in totaal 30 elektrische voertuigen. Dat is echter niet het maximum. Eleqtron biedt met Qcharge een dynamische laad-fasebalans waardoor het mogelijk is, in combinatie met een slim cloud platform, om maar liefst 100 EV’s op te laden. Deze oplossing is eenvoudig te combineren met een flexibele prefab Qneqt vlakbandkabel. Hiermee wordt er binnen de bestaande voedingscapaciteit van een gebouw of appartementencomplex een optimale laadoplossing beschikbaar.

25% besparen op installatiekosten

De dynamische laad-fase balancering zorgt ervoor dat de fases altijd symmetrisch belast zijn en dat het vermogen optimaal wordt gebruikt. Hierdoor is het mogelijk om tot 3x zoveel elektrische auto’s op te laden in vergelijking met traditionele oplossingen. Bovendien kan 25% van de installatiekosten bespaard worden. Voor het gebruik van Qcharge is namelijk slechts één installatie en één enkele voedingskabel nodig. 

Zapcloud 

Onderdeel van het totaalconcept is ZapCloud, een efficiënt en eenvoudig te gebruiken cloud platform. Hierin vindt de configuratie, verbruiksmeting en koppeling met andere systemen plaats. In de ZapCloud draait het EV laad-balanceringssysteem, met als doel om de beschikbare energie zo efficiënt mogelijk te verdelen. ZapCloud is een snel en schaalbaar platform. Met behulp van het ZapCloud platform kan de gebruiker het systeem volledig monitoren, wordt inzicht verkregen in statistieken en rapporten en kan een gebruikersregistratie worden uitgevoerd. Door de gedetailleerde kostenspecificaties heeft de gebruiker inzicht in het stroomverbruik en de gemaakte kosten.

Ook interessant