Zoeken
Menu
Programma uitbreiding voor Interface-systeembekabeling reduceert handelingen Foto: persbericht Phoenix Contact

Voor een foutloze koppeling aan SIMATIC S7-1500-kaarten komt Phoenix Contact met een uitbreiding van het programma voor de Interface-systeembekabeling. Het voordeel is dat de bedradingswerkzaamheden worden gereduceerd tot enkele handelingen.

“De frontadapters worden eenvoudig in de digitale of analoge I/O-kaarten gestoken en via voorgeconfectioneerde systeemkabels met de VARIOFACE-interfacemodulen verbonden”, legt Phoenix Contact hun uitbreiding uit. De frontadapters zijn als passieve componenten, met diverse aansluittechnieken en zelfs messcheiding, beschikbaar. De actieve componenten met relais en optorelais schakelen belastingen tot 250 V AC/10 A of beheersen inschakelstromen tot 130 A. Hierbij zijn ze vooral geschikt voor lampen en capacitieve belastingen.

Signaal versterken, ruimte besparen

De I/O-signalen van S7-1500-kaarten kunnen met behulp van VARIOFACE-oplossingen eenvoudig worden versterkt of aangepast. Extra voordeel is dat er direct ook ruimte wordt bespaard. “Dankzij de geteste componenten is de verbinding tussen besturing en interfacemoduul snel, betrouwbaar en gegarandeerd foutloos”, legt Phoenix Contact uit.

Ook interessant