Zoeken
Menu
Nieuwe lichtgewicht WTW-unit past in keukenkastje Beeld: Soler & Palau

Het van oorsprong Spaanse bedrijf Soler & Palau heeft een nieuwe WTW-unit op de markt gebracht: de Energisava250. Deze lichtgewicht warmteterugwinning unit is zo compact dat hij zelfs in een keukenkast kan worden ingebouwd. De Energisava250 weegt 14 kg en heeft een capaciteit van 250 m3/h.

De nieuwe Soler & Palau warmtewisselaar levert een hoog rendement (91%) en de unit is volledig plug&play. De inbedrijfstelling geschiedt middels tiptoetsen aan de onderzijde van de unit. De gebruikers beschikken over een draadloze afstandsbediening, die de actuele bedrijfsstatus aangeeft, en ook de mogelijkheid biedt om handmatig de boost-functie (de unit tijdelijk op maximale capaciteit) te activeren.

Vraaggestuurd

In de retour is een vochtsensor voorzien, waardoor de unit bij hogere relatieve vochtigheid (bijvoorbeeld vanwege douchen of koken) automatisch de capaciteit verhoogt, zo lang dit nodig is. De unit is conform ErP energieklasse A+. De Energisava250 is beschikbaar in drie verschillende versies: met condensafvoer rechts onder de unit, links onder de unit en een plafondonderbouw uitvoering.

Ook interessant