Zoeken
Menu
Iedereen is een topchef met AI en de perfecte temperatuur Beeld: AEG

Koken is een risicovolle activiteit. Duur vlees kan in seconden van de sappigste steak veranderen in een droge lap die niemand wil eten. Het verschil tussen applaus en afgang. We kunnen wel wat hulp gebruiken. Tijdens de IFA 2018 (31 augustus - 5 september 2018 in Berlijn) introduceert AEG een innovatie op kookgebied.

Tot op de graad nauwkeurig

De AEG Sensepro Inductie Hob brengt een ogenschijnlijk simpele, maar tegelijkertijd zeer gewenste innovatie naar de keuken. De inductie kookplaat wordt geleverd met een draadloze sensor die communiceert met de software in de kookplaat. Afhankelijk van wat je wilt koken of braden kan je de gewenste bereiding instellen. De sensor houdt temperatuur binnenin in de gaten en kan deze tot op de graad nauwkeurig bijstellen. De software kiest de momenten waarop de hitte opgeschroefd moet worden, of juist moet worden teruggedraaid. Zelfs de gecompliceerde sous-vide techniek behoort tot de mogelijkheden. Iedereen is ineens een chef.

Ultrasoon

De sensor

De draadloze sensor werkt met ultrasone technieken en ziet er eigenlijk uit als de bekende kookthermometer. Zo eenvoudig is het eigenlijk ook. Je steekt de sensor in het te bereiden product en selecteert het juiste bereidingsprogramma in de software van de Hob. Daarna gaat alles als vanzelf. 

Aan het eind wacht een heerlijk stukje vlees, precies goed gare groente of het perfect gekookte ei.


Ook interessant