Menu
Makkelijk te plaatsen tussenschot voorkomt waterschade Foto: persbericht Floodgate

In Nederland komen overstromingen nog al eens voor. Bijvoorbeeld als een rivier buiten zijn oevers treedt of door overmatige regenval. De schade die daar door voortkomt, is vaak aanzienlijk. Gemiddeld kost dit particulieren is € 2600,-. Met de Floodgate kan waterschade worden voorkomen.

“De Floodgate is een waterschot dat men kan plaatsen tussen de deurposten van een deur”, legt de ontwikkelaar uit. Door de flootgate te plaatsen, kan waterschade worden voorkomen doordat het water buiten de deur wordt gehouden. Wanneer de deur te breed is, zoals bij een garagedeur, is er een mogelijkheid om de Floodgates te verbinden tot ongeveer 6 meter. De Floodgate wordt geleverd in verschillende maten.

LEES OOK: Regenwater opvangen met groene daken

Snelle installatie

Water kan snel stijgen dus mag de installatie van het nieuwe product niet te lang duren. Binnen vijf minuten kan de Floodgate worden geïnstalleerd en zijn huizen en gebouwen beschermd tegen wateroverlast. Zandzakken zijn minder snel gevuld.

LEES OOK: Afwateren is taak van perceeleigenaar

Hoe werkt het

De Floodgate wordt tussen de deurposten geplaatst en met een moersleutel aangedraaid waardoor het waterschot in de breedte wordt vastgedraaid. Na die handeling worden vier andere moeren aangedraaid zodat ook de onderkant waterdicht is. Wanneer de deur te breed is, zijn tussenstukken nodig.

LEES OOK: Nieuwe afwateringsgoot voorkomt vervuiling

Gerelateerde nieuwsartikelen

Gerelateerde producten