Zoeken
Menu
Luchtdicht bouwen is minder eenvoudig dan het lijkt Tekst en beeld: Plaka Group

In het hedendaagse bouwen hebben we te maken met steeds uitdagender prestaties op het gebied van luchtdicht bouwen. Het realiseren van een luchtdicht gebouw blijkt in de praktijk lastiger dan in theorie.

De behoefte aan eenvoudig te verwerken luchtdichte afdichtingsmiddelen is groot. Daarom introduceert Plaka Nederland een nieuw type schuimband, de Mavotex┬« 420. 

Geslotencellig PVC-schuimband

Mavotex® 420 compressieband is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de hoogste luchtdichtheidseisen. Dit geslotencellig PVC-schuimband is enkelzijdig voorzien van een hoogwaardige acrylaatlijmlaag en heeft uitstekende luchtdichte eigenschappen. Door de eenvoudige indrukbaarheid is het product uitermate geschikt om ook de lichtere bouwdelen luchtdicht te monteren. Daarnaast is het makkelijk en snel verwerkbaar. Dat levert een flinke besparing in de arbeidskosten op.

Volledig waterdicht

Bij slechts 30% samendrukking is het band volledig waterdicht en wordt een luchtdichtheid van 1.000 tot 2.000 Pascal bereikt, waardoor het band geschikt is voor toepassing bij luchtdichtheidsklasse 3 uitstekend. Daarnaast biedt het band bescherming tegen tocht, stof, warmteverlies en geluiden en is het band bestand tegen weersinvloeden, UV-stralen en veroudering.
Mavotex┬« 420 is geschikt voor prefabricatie. Oneffenheden worden opgevuld en is goed te verwerken op kalkzandsteen en betonnen ondergronden. Het band vindt zijn toepassing in het afdichten van kieren en naden bij (stel)kozijnen, prefab elementen, bekistingen en tussen profielen. 

Ook interessant