Zoeken
Menu

Iets nieuws op het gebied van vloerisolatie is de glaswolspray. Deze spray zorgt ervoor dat kieren en gaten goed worden afgedicht en een koude vloer definitief verleden tijd is. Het grootste voordeel is misschien wel dat de glaswolspray een stuk sneller én makkelijker aan te brengen is dan standaard glaswolplaten of steenwolplaten.

Het isoleren van een vloer met glaswolplaten of steenwolplaten is vaak een aardige klus. De platen passen niet altijd even makkelijk door de kruipluiken en doorgangen en er gaat ook behoorlijk wat tijd zitten. De glaswolspray schijnt een stuk eenvoudiger in gebruik te zijn. Volgens de ontwikkelaars van deze Knauf JetSpray kunnen met de spray zelfs moeilijk te bereiken plaatsen in de kruipruimte, zoals leidingen en doorvoeren, goed en naadloos geïsoleerd worden.

Organisch bindmiddel

De JetSpray is een minerale wol die met speciale apparatuur direct tegen de onderkant van de vloer wordt gespoten. De glaswolspray is geschikt voor betonnen en stenen vloeren en kan tot een isolatiedikte van 21 centimeter worden aangebracht. De spray bestaat uit een organisch bindmiddel. Tijdens het aanbrengen van de spray komen geen schadelijke stoffen vrij, waardoor de bewoners gewoon in de woning kunnen verblijven.

Kosten

Het aanbrengen van de spray gaat snel: bij een gemiddelde woning nemen de werkzaamheden ongeveer een halve dag in beslag. De kosten van de vloerisolatie hebben de eigenaren van de woning in ongeveer 7 tot 9 jaar terugverdiend. Deze besparing is uiteraard afhankelijk van onder meer gezinssamenstelling, leefgewoonten en het stookgedrag.

Ook interessant